Top
m

Palazzo Benessere

Wil jij graag een mooi en langdurig resultaat krijgen van je huidverzorging? Dan is het van groot belang dat je begint met een goede reiniging met het juiste product, want als je huid al voor je begint met je verzorging uit balans is zal het veel moeilijker zijn én langer duren om een mooi resultaat te krijgen. Zelfs de beste producten kunnen niet optimaal werken wanneer je huid niet op de juiste manier gereinigd is.

Waarom is een goede reiniging nodig, ook al gebruik je geen make-up?
Je huid produceert sebum om haar zacht en soepel te houden. Zonder deze vetachtige substantie, ook wel talg genoemd, wordt je huid ruw en droog. Naarmate je huid droger wordt, wordt ze ook harder. Daardoor wordt het voor het sebum steeds moeilijker om de oppervlakte te bereiken en ontstaan er talgophopingen onder het huidoppervlak. Hierdoor wordt de pH-balans verstoord en ontstaat er een ideale omgeving voor bacteriën, met puistjes en verstikte huid tot gevolg.

Reinigen doe je best ‘s morgens en ‘s avonds.
‘s Morgens reinigen zorgt ervoor dat je alle gifstoffen die ‘s nachts uitgescheiden worden, weg wast alvorens je je huid weer gaat beschermen met een dagverzorging.
Een goede dagverzorging zorgt ervoor dat schadelijke stoffen niet in de huid kunnen indringen. Het spreekt voor zich dat we dit laagje ‘s avonds, door middel van een reiniging, goed moeten verwijderen zodat onze huid ‘s nachts kan herstellen met de juiste nachtverzorging.

Hoe reinig je je huid het beste?
Breng je reinigingsproduct rechtstreeks op je huid aan, niet op een watje.
Wanneer je het product volledig verdeeld hebt, maak je je handen nat met lauwwarm water en emulgeer je rijkelijk met je reinigingsproduct. Het is niet de bedoeling dat je het product in de huid wrijft maar wel dat je een was-effect creëert. Spoel alles grondig af met water en maak je huid droog.
Doe daarna een beetje lotion op een vochtig watje en ga hiermee volledig over je huid, dep ook daarna je huid weer droog.

Welk reinigingsproduct kies je het beste?

Reiniginsproducten

Zachte reinigingsolie : voor een gevoelige, droge huid.
Reinigingsmelk : voor een normale huid zonder veel problemen.
Reinigingsmelk : voor een normale tot gemengde huid.
Reinigingsschuim : voor een gemengde tot vette huid.
Reinigingsfluid : voor een vette en verstikte huid. (We weten dat vet en water niet vermengen, vandaar is het niet verstandig om te kiezen voor een melk wanneer je een vette of probleemhuid hebt)

Waarvoor dient dan een lotion of toner?
Dit is een product dat altijd voor controverse zorgt bij de basisverzorging voor de huid. Toners of lotions zien er immers uit als water en voelen ook zo aan; logisch dat je soms denkt dat je deze gemakkelijk kan skippen. Maar een lotion vervolledigt je reinigingsritueel en zorgt ervoor dat alle sporen van de reiniging worden verwijderd. Bovendien bevatten lotions geavanceerde ingrediënten die de dode huidcellen op je huid zacht verwijderen en oneffenheden of vlekkerige teint verbeteren. Ze hydrateren je huid en geven haar een gezonde glans.
Gebruik maar eens een maand lang een geschikte lotion. Je zal het verschil aan je huid zien en voelen en niets anders meer willen.

Meestal is het ook zo dat we onze huid te agressief behandelen. We willen dagelijks make-up en onzuiverheden grondig verwijderen, dus geven we onze huid een stevige schrobbeurt. Je moet je echter voorstellen dat je huid zo fragiel is als een rozenblaadje; door er ruw mee om te gaan beschadig je ze. Na het reinigen moet je huid zacht en soepel aanvoelen. Wanneer dat niet het geval is helpen wij je graag verder om het juiste reinigingsproduct voor jou huid te adviseren.